Ga naar de inhoud
Pirate Jack Flag

De fabel over Pirate Jack Flag American Straight Bourbon
Er gaat een oude fabel rond dat de Ierse Grace O’Noulley als piratenkoningin samen met haar Ierse partner Jack Flag de wereldzeeën onveilig maakte.
Zo wordt gefluisterd dat Pirate Jack Flag aan het einde van de zeventiende eeuw een berucht kaperkapitein moet zijn geweest, welke voor rekening van de Engelse koning-stadhouder de wereldzeeën onveilig maakte.

De fabel zegt dat Jack Flag’s naam voor het eerst opduikt rond 1694 toen hij dat jaar aanmonsterde op het piratenschip van de Franse kaperkapitein Pierre de Bergerac. Tijdens een van de zeeslagen wist Jack de tegenstander te misleiden door een vriendschappelijke vlag te hijsen. Vanaf dat moment ging hij als Jack Flag door het leven.
Tijdens één van hun strooptochten brak onder de bemanning muiterij los. Sluw als Jack Flag was maakte hij hier gebruik van en liet zich tot kapitein uitroepen.
Korte tijd later doopte hij het schip van Pierre de Bergerac om tot “Blessed Grace” Met dit prachtige schip zette hij koers naar de Britse koloniën. Naar verluid bood hij de gouverneur zijn diensten aan om het eiland te beschermen tegen de Franse vijand waarmee de Engelsen in oorlog waren.
Jack Flag’s reputatie als boekanier groeide. Maar toen hij in 1695 een aantal Franse eilanden aanviel en het vlaggeschip “La Madelaine” enterde en buit maakte, zette de Fransen een prijs op het hoofd van Pirate Jack Flag.
Volgens de fabel duurde het dan ook niet lang en Jack’s Madelaine werd voor de kust van South Carolina naar de zeebodem geschoten. Volgens de overlevering, overleefde Jack Flag de aanval en spoelde hij, samen met wat vaten Franse wijn, aan op, Kiawah Island, een indiaans eiland voor de kust van South Carolina.

Jack Flag

Sluw als Pirate Jack Flag was deelde hij de vaten wijn met de inheemse indianen en hield hen zo te vriend en rustig. Natuurlijk realiseerde de sluwe Jack Flag zich dat er een eind zou gaan komen aan de voorraad wijn.

De fabel meldt dat Jack Flag op een van zijn verkenningstochten op het eiland gezien had dat de inheemse indianen op het eiland rogge verbouwde. Van de indianen zou Jack Flag geleerd hebben dat er elders op het eiland wilde mais groeide. Daarnaast was er ook een natuurlijke zoet waterbron.
Volgens de overlevering zorgde Jack Flag’s Ierse bloed ervoor dat hij besloot om een distillaat te gaan maken. Uniek detail was dat de helft van de massa bestond uit wilde mais. Het distillaat, dat ontstond, sloeg hij op de in de, inmiddels lege, oude eiken rode wijnvaten waarmee hij was aangespoeld.

Pirate Jack Flag zal het zich niet gerealiseerd hebben, maar misschien ontstond zo wel een van de eerste American Straight Bourbons. Om Pirate Jack Flag en zijn recept te eren hebben de Master Tasters van Exclusive Jacks besloten om conform het recept van Jack een Straight Bourbon te gaan laten distilleren met puur bronwater, gecultiveerde rogge en mais en iets vanille.
Het distillaat hebben we drie jaar laten rijpen op oude eiken rode wijnvaten die werden geïmporteerd uit de Bordeaux.
Het resultaat is onze “Jack Flag’s 3 Year Old American Straight Bourbon”, zoeter dan de meeste whiskey’s, met een heel licht rokerige, eikenhouten neus en een volle complexe body. Deze zeldzame bourbon doet je denken aan een mooi glas hele fijne rode port en wordt het best puur of met bevroren stenen geserveerd. Wij van Exclusive Jack zijn er beretrots op.
Note: Alle Exclusive Jacks Whisky’s hebben minstens 3 jaar en 1 dagen gerijpt in amerikaanse eikenhouten vaten
Een echte aanrader die geleverd wordt in een uniek genummerde fles en box en met een certificate of autheticity van Exclusive Jacks

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.